Σταθερές οδοντοστοιχίες;Ναι, γίνεται!

Μήπως εσείς ή κάποιος αγαπημένος σας χρησιμοποιεί μια οδοντοστοιχία; Είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε τότε, πως οι οδοντοστοιχίες δημιουργούν πολλές φορές προβλήματα στους ανθρώπους που τις χρησιμοποιούν, με κυριότερα την κινητικότητα και την αστάθεια τους και με σοβαρές συνέπειες στην διατροφή, την ομιλία, αλλά κυρίως στην αυτοπεποίθηση των ανθρώπων.

Τα τελευταία χρόνια με τα οδοντικά εμφυτεύματα, μπορούμε να κατασκευάσουμε οδοντοστοιχίες που είναι πολύ πιο σταθερές και σίγουρες στο στόμα των ασθενών μας σε σχέση με τις συμβατικές. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής και της υγείας τους και ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση τους.

Συμβατική ολική οδοντοστοιχία κάτω γνάθου, που αναπληρώνει όλα τα χαμένα δόντια ενός ανθρώπου
Η πιο συντηρητική λύση για να βελτιώσουμε την λειτουργία μιας κοινής οδοντοστοιχίας, είναι η τοποθέτηση δύο εμφυτευμάτων στην κάτω γνάθο ή τεσσάρων στην άνω γνάθο, τα οποία συγκρατούν την οδοντοστοιχία στην θέση της.

Δύο εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και στην πιο απορροφημένη κάτω γνάθο

Τα εμφυτεύματα συνδέονται με τις οδοντοστοιχίες είτε με δοκό είτε με μικρούς σφαιρικούς συνδέσμους. Οι οδοντοστοιχίες αυτές ονομάζονται επένθετες και αφαιρούνται από τον ασθενή για να καθαρίζονται τόσο αυτές όσο και τα εμφυτεύματα που τις στηρίζουν.

 Επένθετη οδοντοστοιχία κάτω γνάθου, στηριγμένη σε μια δοκό που συνδέει τα δύο εμφυτεύματα.


και
Επένθετη οδοντοστοιχία κάτω γνάθου στηριγμένη σε μικρούς σφαιρικούς συνδέσμους


Ειδικά στην άνω γνάθο, η επένθετη οδοντοστοιχία που στηρίζεται σε τέσσερα εμφυτεύματα μπορεί να αφήνει ελεύθερη την υπερώα, βελτιώνοντας σημαντικά την αίσθηση της γεύσης στον άνθρωπο που την χρησιμοποιεί.

Επένθετη οδοντοστοιχία άνω γνάθου, χωρίς υπερώα στηριγμένη σε 4 εμφυτεύματα.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης των επένθετων οδοντοστοιχιών σε εμφυτεύματα σε σχέση με την χρήση συμβατικών οδοντοστοιχιών είναι:
  • Σταθερότητα και άνεση
  • Φυσιολογική μασητική ικανότητα και αυξημένη μασητική δύναμη
  • Σωστή διατροφή
  • Αυξημένη αυτοπεποίθηση
  • Διατήρηση του οστού των γνάθων γύρω από την περιοχή των εμφυτευμάτων.
Μάθετε περισσότερα για τις επένθετες οδοντοστοιχίες, δείτε σχετικά βιντέο εδώ και ενημερωθείτε για το κόστος των εμφυτευμάτων.

Ρωτήστε τον γιατρό σας για τις λύσεις με τα οδοντικά εμφυτεύματα, αλλά εμπιστευθείτε την αντιμετώπιση του προβλήματος σας σε γιατρούς καλά εκπαιδευμένους που μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο τα οφέλη που προσφέρει η θεραπεία με τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για τα οδοντικά εμφυτεύματα αποκτώντας το ηλεκτρονικό βιβλίο του ιατρείου μου που μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.



2 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! πόσο κοστίζει μια ολική οδοντοστοιχία με εμφυτευμα κάτω γνάθου και άνω γνάθου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά και σε σας.
    Η ολική οδοντοστοιχία στην κάτω γνάθο χρειάζεται 2 εμφυτεύματα για να στηριχτεί ενώ στην άνω γνάθο χρειάζεται 4. Το κόστος εξαρτάται απο τον τρόπο σύνδεσης της οδοντοστοιχίας με τα εμφυτεύματα, το είδος των εμφυτευμάτων που θα χρησιμοποιηθούν, τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε περιστατικού και καθορίζεται αφού ο/η ασθενής εξεταστεί στο ιατρείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή