"Η τιμή, τιμή δεν έχει"

Ετοιμαζόμουν να γράψω για ένα οδοντιατρικό θέμα, όταν χθες δύο fans  εξέφρασαν στον τοίχο του ιατρείου μας  στο facebook απορίες για τις τιμές του ιατρείου μου. Πολύ χάρηκα που διάβασα τις ερωτήσεις τους, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η κοινωνική δικτύωση μας βοηθά να έχουμε μια πολύ ανοιχτή και εποικοδομητική επικοινωνία.


Η αλήθεια είναι, πως στους καιρούς της οικονομικής κρίσης οι ανάγκες όλων μας έχουν αλλάξει.Οι ασθενείς έχουν γίνει πολύ απαιτητικοί και διεκδικούν χαμηλότερες τιμές για τις θεραπείες τους ενώ ταυτόχρονα πολύ οδοντίατροι μιλούν για τις τιμές τους στο διαδίκτυο, στο τηλέφωνο, στην τηλεόραση κλπ, κάνουν προσφορές και βγάζουν κόστος για σχέδια θεραπείας από το facebook.

Είναι φυσιολογικό λοιπόν να δημιουργείτε μια σύγχυση, για το τι είναι σωστό και μέχρι που φτάνουν τα όρια της δημόσιας επικοινωνίας ανάμεσα στους γιατρούς και πιθανούς ασθενείς.

Χωρίς αμφιβολία το κόστος της θεραπείας είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν κάνετε τις επιλογές σας.Αν όμως αντιμετωπίζετε το οδοντιατρικό σας πρόβλημα σαν είδος εμπορικής συναλλαγής, τότε διακινδυνεύετε να το αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο και ο οδοντίατρος και αυτό μπορεί να μην είναι προς το καλύτερο σας συμφέρον.

Μην ξεχνάτε επίσης πως ο κάθε ασθενής έχει διαφορετικής φύσης προβλήματα από τον άλλο. Όσο δε, μεγαλώνει η δυσκολία ενός οδοντιατρικού προβλήματος τόσο αυξάνονται οι εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση του.Μόνο όταν σας εξετάσει ένας γιατρός, μπορεί να έχει απόλυτη αντίληψη του προβλήματος σας, ώστε να προτείνει τις ενδεικνυόμενες λύσεις και φυσικά να τις κοστολογήσει.

Στο ιατρείο μας πιστεύουμε πως ο γιατρός πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρος για τις τιμές του όταν μιλά σε υποψήφιους ασθενείς του. Επίσης πιστεύουμε πως όταν σας απασχολεί σοβαρά ένα οδοντιατρικό πρόβλημα, τότε πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας για να ενημερωθείτε για την φύση του προβλήματος σας, τις εναλλακτικές λύσεις θεραπείας και ασφαλώς και για το κόστος αυτών.

Η επίσκεψη του ασθενούς στον γιατρό έχει τεράστια αξία πρώτα από όλα για τον ίδιο τον ασθενή. Ο λόγος είναι πως γνωρίζοντας τον γιατρό έχετε την δυνατότητα να υποβάλετε συγκεκριμένες ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε  αν ο γιατρός είναι ικανός και έχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεται για να σας βοηθήσει. 

Από την δική μας πλευρά εν προβάλουμε τις τιμές μας ούτε ως υψηλές ούτε ως χαμηλές, είναι άλλωστε τιμές παρόμοιες με τις αμοιβές όλων των εξειδικευμένων οδοντιάτρων, γιατί δεν είναι το βασικό χαρακτηριστικό στις θεραπείες μας.

Το βασικό χαρακτηριστικό του ιατρείου και των θεραπειών που προσφέρουμε, είναι η ποιότητα των εργασιών μας. Πηγάζει από σεβασμό στους ασθενείς μας και είναι αποτέλεσμα μεταπτυχιακών  σπουδών και εμπειρίας στην κλινική πράξη ενώ υπάρχουν εκατοντάδες ασθενείς μας που αποτελούν ζωντανά παραδείγματα αυτής της ποιότητας. Στην ποιότητα των εργασιών μας επενδύουν οι ασθενείς μας, και όχι στην χαμηλή αμοιβή μας.

Προσαρμοσμένοι στα δεδομένα των καιρών, χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και την ιστοσελίδα μας καθώς και την σελίδα μας στο facebook αποκλειστικά για την ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για θέματα σχετικά με την Προσθετολογία και τα Εμφυτεύματα που είναι και το αντικείμενο της εξειδίκευση μας.Κάποιες από τις ερωτήσεις των ασθενών μας, που επαναλαμβάνονται συχνά και έχουν γενικό ενδιαφέρον, τις χρησιμοποιούμε για να κάνουμε αναρτήσεις στο blog μας πιστεύοντας πως με αυτό τον τρόπο σας κρατάμε σε επαφή με ποιοτικές οδοντιατρικές πληροφορίες.

Απαντούμε επίσης δωρεάν σε προβλήματα οδοντικής υγείας μέσω mail.

Η  δραστηριότητα μας στο διαδίκτυο, μας δίνει χαρά γιατί επικοινωνεί στον κόσμο τις δυνατότητες της επιστήμης μας που εξελίσσεται καθημερινά και δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους να μαθαίνουν για τις εναλλακτικές τους λύσεις, εύκολα και απλά χωρίς κόστος. Ελπίζουμε να ευχαριστεί το ίδιο και σας, είτε επισκεφθείτε το ιατρείο μας είτε όχι.Είναι χαρά μας να απαντούμε στους προβληματισμούς σας και θα είμαστε εδώ για να το κάνουμε με κάθε ευκαιρία. Μπορείτε να μας βρίσκετε στο blog, στο  facebook και στην ιστοσελίδα μας και ασφαλώς στο ιατρείο μας.Γράψτε μας τις απορίες σας δημόσια ή με mail .   

Μέχρι την επόμενη φορά, συνεχίστε να χαμογελάτε και να προσέχετε τις κακοτοπιές....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου