Η δύναμη του χαμόγελου..

Να και μια ευχάριστη ανάρτηση, όχι για δόντια απαραίτητα αλλά για το χαμόγελο γενικά. Την χαρακτηρίζω ευχάριστη γιατί το χαμόγελο και το γέλιο ανήκουν στα ωραία της ζωής.Ποιος γονιός δεν πανηγύρισε το πρώτο χαμόγελο ενός μωρού και ποιος δεν έτρεξε να αναζητήσει μια φωτογραφική μηχανή για να το απαθανατίσει;

Το να χαμογελά κανείς μετρά θετικά στην ζωή του, αποτελεί ένδειξη καλής διάθεσης και έμπνευση για θετική επαφή με τους συνανθρώπους του.  

Ας δούμε μαζί λοιπόν μερικά στοιχεία που εντόπισα στο διαδίκτυο σχετικά με το χαμόγελο. Κάποια από αυτά δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα, είναι όμως ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά.
  • Η μέση γυναίκα χαμογελάει 62 φορές την ημέρα ενώ ο μέσος άντρας χαμογελά 8 φορές την ημέρα.
  • 99,7% των ανθρώπων θεωρούν το χαμόγελο ένα ελκυστικό στοιχείο στον άνθρωπο.
  • 74% των ανθρώπων πιστεύει πως ένα ελκυστικό χαμόγελο βελτιώνει τις πιθανότητες για καλή επαγγελματική εξέλιξη.
"Είδε κανείς την μασέλα μου;"
  • Μόλις το 23% των ανθρώπων πιστεύουν πως φαίνονται ομορφότεροι με το στόμα τους κλειστό.
  • Ο αριθμός των μυών που χρειάζεται να λειτουργήσουν για να είναι κανείς συνοφρυωμένος, είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό των μυών που χρειάζονται για να χαμογελάσει κανείς. Με άλλα λόγια είναι πιο κουραστικό να είμαστε συνοφρυωμένοι από το να είμαστε χαμογελαστοί.

"Βούρτσισες τα δόντια σου; Ναι, και μιας ήμουν στο μπάνιο, βούρτσισα και τα δικά σου!!"
  • Το χαμόγελο ενεργοποιεί θετικά τον εγκέφαλο 2000 φορές περισσότερο από μια σοκολάτα
  • Το χαμόγελο μειώνει την πίεση του αίματος, απελευθερώνει σερετονίνη και άλλες ενδορφίνες που λειτουργούν ως φυσικά αναλγητικά.
  • Οι πωλητές συμβουλεύονται να χαμογελούν, μιας και οι ειδικοί στην επικοινωνία και στην γλώσσα του σώματος θεωρούν πως το χαμόγελο μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις τους. Οι πωλητές στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση των μεγάλων εταιριών στην Αμερική, ενθαρρύνονται να χαμογελούν στο τηλέφωνο, παρά το ότι ο συνομιλητής τους δεν τους βλέπει, γιατί μπορεί να το αισθανθεί και να ανταποκριθεί με αυτό τον τρόπο πολύ καλύτερα.
"Ίσως η μαμά σου να μην έπρεπε να φυσάει τα κεριά πια"
    Άσχετα με την εγκυρότητα ή όχι αυτών των στοιχείων, πιστεύω πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το να γελάει κανείς, μόνο κακό δεν μπορεί να προκαλέσει. Κάντε μια δοκιμή και μόνοι σας. Δεν νιώθετε πιο εύκολη κίνηση του χαμόγελου από την συνοφρυωμένη έκφραση σας;Δεν νιώθεται απλώς καλύτερα όταν χαμογελάτε; Δεν νιώθετε πιο άνετα και ευχάριστα όταν μιλάτε σε ένα άνθρωπο που χαμογελά σε σχέση με κάποιον που έχει σφιγμένα χείλη;

    Να λοιπόν και μερικές συμβουλές που ενθαρρύνουν το χαμόγελο και ας ευχηθούμε πως κανείς μας δεν θα αντιμετωπίζει πραγματικά δύσκολες καταστάσεις που να τον εμποδίζουν από να τις βάλει σε εφαρμογή.

    • Σκεφτείτε ευχάριστα πράγματα. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, το να φέρετε στο μυαλό σας ευχάριστες αναμνήσεις και σκέψεις μπορεί να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία σας και να φέρει το χαμόγελο στα χείλη σας.
    • Θυμηθείτε την αγαπημένη σας σκηνή από μια κωμωδία ή μια τηλεοπτική σειρά όταν θέλετε να φτιάξετε το κέφι σας.
    • Διατηρήστε καλή στοματική υγιεινή.Προβλέψιμο, θα σκεφτείτε μιας και το παρόν κείμενο γράφετε από οδοντίατρο, αλλά κακά τα ψέματα είναι αλήθεια...αν αισθάνεστε καλά με το χαμόγελο και τα δόντια σας, είναι βέβαιο πως θα χαμογελάτε συχνότερα.Βουρτσίστε, καθαρίστε με οδοντικό νήμα και δείτε τον οδοντίατρο σας δύο φορές τον χρόνο.
    • Εξασκηθείτε στο χαμόγελο. Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και βρείτε το καλύτερο χαμόγελο σας, εκείνο που κάνει το πρόσωπο σας ελκυστικό.
    Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε, συνεχίστε να χαμογελάτε.
    Βρείτε μας στο Facebook. Είναι μεγάλη χαρά να σας έχουμε στην ομάδα μας!!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου