΄Ενεση στον οδοντίατρο χωρίς πόνο.Ναι, γίνεται!

Αναισθησία χωρίς πόνο
    Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τον οδοντίατρο για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Οι περισσότεροι όμως μας λένε, πως ένας από τους μεγαλύτερους φόβους τους είναι ο φόβος της ένεσης. Το τσίμπημα της ένεσης είναι πολύ δυσάρεστο, αλλά στην ουσία αυτό που προκαλεί τον μεγαλύτερο πόνο είναι η έγχυση του φαρμάκου στους ιστούς. Όσο πιο αργά και με σταθερό ρυθμό γίνετε η έγχυση του φαρμάκου, τόσο πιο μικρή είναι η πιθανότητα να πονέσετε.

   Στην προσπάθεια της η επιστήμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του πόνου κατά την αναισθησία, οδηγήθηκε στην κατασκευή ενός σύγχρονου μικρού υπολογιστή για την χορήγηση του αναισθητικού φαρμάκου. Η συσκευή ονομάστηκε αρχικά The Wand  και σήμερα με την αλλαγή της κατασκευάστριας εταιρίας κυκλοφορεί με το όνομα CompuDent.
Το μηχάνημα αυτό χρησιμοποιούμε πια και στο ιατρείο μας για την χορήγηση του αναισθητικού φαρμάκου.Η έγχυση του φαρμάκου στους ιστούς γίνεται από τον υπολογιστή, με τόσο αργό ρυθμό που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε πόνο.

Νέου τύπου βελόνα
Ακόμη και η βελόνα διαφέρει σημαντικά από τις βελόνες που γνωρίζετε.Είναι πολύ λεπτή, πολύ ελαφριά, μιας χρήσεως, πλαστική, δεν έχει έμβολα και ο οδοντίατρος την κρατά σαν μολύβι .Η χορήγηση του φαρμάκου γίνετε με έναν ποδοδιακόπτη και ρυθμίζεται από τον υπολογιστή.

Μην διστάζετε να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας. Ακόμη και για τον φόβο της βελόνας προσφέρουμε πια τις πιο προηγμένες λύσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου