Που οφείλεται η κακοσμία του στόματος;

Η κακή αναπνοή είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους όλων μας.Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει τίποτε πιο δυσάρεστο στις κοινωνικές συναναστροφές από την κακοσμία του στόματος. 
Κάποιος μπορεί να έχει κακή αναπνοή επειδή το γεύμα του περιλαμβάνει ανάλογες τροφές  αλλά αυτή η κακοσμία είναι συνήθως παροδική και οφείλεται στην τροφή που καταναλώθηκε.
   Στο 90% των περιπτώσεων η κακοσμία προέρχετε από την στοματική κοιλότητα, ενώ υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων στους οποίους η κακοσμία μπορεί να οφείλεται και σε άλλα προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης και η γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση.

Η βασική αιτία που προκαλεί την στοματική κακοσμία είναι τα βακτήρια.

Πού βρίσκονται τα βακτήρια;


  • Το 75% των βακτηρίων στο στόμα  μας εντοπίζεται στην γλώσσα η οποία τα φιλοξενεί και τους επιτρέπει να πολλαπλασιάζονται και να παράγουν παραπροϊόντα με κακή οσμή. Η γλώσσα παράγει κερατίνη για να προστατεύεται. Ο αριθμός των βακτηρίων αυξάνεται σημαντικά όταν το πάχος της κεράτινης στοιβάδας της γλώσσας αυξάνεται.  
  • Λύση   Τα εργαλεία απόξεσης ή καθαρισμού της γλώσσας επιτρέπουν την αφαίρεση των επιφανειακών στρωμάτων της κερατίνης στοιβάδας της γλώσσας που φιλοξενούν τα βακτήρια. Αυτό σε συνδυασμό με καθημερινό βούρτσισμα της γλώσσας κρατά την αναπνοή σας καθαρή.


  • Συχνή αιτία κακοσμίας είναι η περιοδοντίτιδα και η τερηδόνα. Οι νόσοι αυτές του στόματος επιτρέπουν την συσσώρευση βακτηρίων που είναι αερόβια και αναερόβια, κάτω από την γραμμή των ούλων και μέσα σε τερηδονικές κοιλότητες. Αυτά με τα παράγωγα τους προκαλούν την κακοσμία.
  • Λύση   Απαλλαγείτε από την περιοδοντίτιδα και την τερηδόνα και θα απαλλαγείτε και από την κακοσμία.

    Συμπέρασμα
    • Τα βακτήρια είναι η αιτία που υποφέρετε από κακοσμία του στόματος στις περισσότερες περιπτώσεις
    • Τα βακτήρια συγκεντρώνονται στην γλώσσα, κάτω από την γραμμή των ούλων και μέσα σε χαλασμένα δόντια
    • Απαλλαγείτε από τα βακτήρια με σχολαστική υγιεινή και επισκέψεις στον οδοντίατρο και θα νιώσετε την αναπνοή σας ανανεωμένη.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου