Λεύκανση δοντιών

Γιατί σκουραίνουν τα δόντια μου;

Τα δόντια σκουραίνουν φυσιολογικά με το πέρασμα του χρόνου. Η χρώση προκαλείται από την έκθεση στον καφέ, το τσάι, τον καπνό και ορισμένες τροφές.

Τι είναι η λεύκανση;
Η λεύκανση είναι μια τεχνική με την οποία επιτυγχάνουμε την βελτίωση του χρώματος των δοντιών. Μπορεί να γίνει στο ιατρείο, στο σπίτι ή να ξεκινήσει με μια συνεδρία στο ιατρείο και να ολοκληρωθεί στο σπίτι με την χρήση ειδικά κατασκευασμένων ναρθήκων.

Πως γίνεται η λεύκανση των δοντιών στο σπίτι;
Ο οδοντίατρος θα εξετάσει τα δόντια και τα ούλα σας για να βεβαιωθεί για την καλή τους κατάσταση. Παλαιά σφραγίσματα μπορεί να χρειαστούν αλλαγή ενώ η οδοντική τερηδόνα και η ουλίτιδα πρέπει να θεραπευτούν. Στη συνέχεια θα πάρει αποτυπώματα από το στόμα σας για να κατασκευάσει εξατομικευμένα δισκάρια που θα εφαρμόζουν στα δόντια σας. Τα λεπτά και μαλακά αυτά δισκάρια θα σας προσφέρουν την απαραίτητη άνεση κατά την διάρκεια της λεύκανσης και είναι αυτά που θα φέρουν την λευκαντική ουσία στο στάδιο της λεύκανσης στο σπίτι.

Πως γίνεται η λεύκανση των δοντιών στο ιατρείο;
Η λεύκανση των δοντιών στο ιατρείο μας, γίνεται με την βοήθεια της λυχνίας ZOOM. Η τεχνική προτιμάται από τους ασθενείς που επιθυμούν γρήγορα αποτελέσματα χωρίς την χρήση ναρθήκων και αποτελεί μια από τις πιο καταξιωμένες τεχνικές λεύκανσης παγκοσμίως.
Στα δόντια τοποθετείται λευκαντική ουσία που περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου. Η ουσία αυτή ενεργοποιείται με την βοήθεια της λυχνίας ΖΟΟΜ. Καθώς το υπεροξείδιο του υδρογόνου διασπάται , το οξυγόνο εισέρχεται στην αδαμαντίνη και την οδοντίνη, διαλύοντας τις χρωστικές χωρίς να αλλάξει την δομή του δοντιού. Μελέτες έχουν δείξει πως η συμμετοχή της λυχνίας αυξάνει την αποτελεσματικότητα του τζελ κατά 26%, προκαλώντας βελτίωση του χρώματος έως και οχτώ τόνους.
Η διαδικασία συνολικά διαρκεί λιγότερο από μια ώρα. Ξεκινά με το στάδιο προετοιμασίας των δοντιών ενώ η λεύκανση αυτή καθ αυτή διαρκεί 45 λεπτά.
Κατά την διάρκεια της λεύκανσης οι ασθενείς μπορούν να παρακολουθούν άνετα τηλεόραση ή να ακούν μουσική.

Υπάρχει κίνδυνος για τα δόντια μου;
Τα ειδικά λευκαντικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο ιατρείο μας απομακρύνουν τις χρωστικές από τα δόντια σας με την ειδική τους δράση. Η δομή των δοντιών παραμένει η ίδια και δεν υφίσταται καμμία επιβάρυνση. Οι αποκαταστάσεις από πορσελάνη καθώς και τα άσπρα σας σφραγίσματα δεν αλλάζουν χρώμα με τις ειδικές λευκαντικές ουσίες.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα ;
Η έρευνα δείχνει πως το αποτέλεσμα της λεύκανσης των δοντιών διαρκεί συνήθως για χρόνια. Τα δόντια μπορεί να σκουρύνουν γρηγορότερα αν εκτεθούν σε χρωστικές από καφέ ή καπνό. Παρόλα αυτά τα δόντια σας θα παραμείνουν πιο λευκά από ότι πριν την έναρξη της θεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου